четвер, 16 листопада 2023 р.

ДЕКАДА ПРЕДМЕТІВ ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНОГО ЦИКЛУ

 

Згідно плану роботи ліцею, з метою вивчення нових форм і методів роботи з дітьми, розвитку творчості учнів, узагальнення та поширення передового педагогічного досвіду підвищення професійного рівня та інтелектуального розвитку учнів та залучення учнів до позакласної роботи, була проведена декада предметів фізико-математичного циклу з 08  по 16 листопада 2023 р. 

  Мета декади - підвищення зацікавленості учнів до предметів фізико- математичного циклу, розширення кругозору, поглиблення знань, активізація та розвиток творчих умінь школярів, використання відомостей із математики, фізики та інформатики у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, наполегливості в досягненні навчальної мети, використання науково-популярної літератури та інших джерел інформації для поповнення знань, професійна орієнтація.

Був розроблений план заходів проведення декади. Протягом декади разом із вчителями фізико-математичного циклу учні приймали участь у різноманітних заходах, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.  Хід роботи тижня висвітлювали на сторінці соціальних мереж ліцею №1 Горностаївської селищної ради Херсонської області.

Декада розпочалася для учнів 8 класів з Квесту «Підкорювач континентів», 4 клас за допомогою квесту «Комп’ютерні пристрої» закріпили знання з інформатики. В 8,7 та 10 класах вчитель інформатики Гончарова С.В., також провела різноманітні квести.



Вчитель математики та інформатики Жиденко Т.А. провела різноманітні заходи. 5-11 класи підготували виставку малюнків «Мистецтво в цифрах»,  в 6 класах Квест «Числа в українській вишивці», 7 клас Квіз «Українські математики», 11 класи Історичний фреш « Як починалася математика», 5 класи побували в казковій подорожі « Пригоди Котигорошка та його друзів у країні Математики» та в країні Ребусландії.


Вчитель фізики Жигун С.М. познайомив учнів 7- 11 класів з « Реальними і фейковими фізичними експериментами в соцмережах».

Вчитель математики Шворак Т.І. з 8 класами провела Хвилинку усного рахунку «Математичний фокус» та Інтерактивну гру- вікторину «Математичний калейдоском», 9 класи переглянули відеоролик «12 цікавих фактів про математику»  та виконали математичну розминку «Вірю – не вірю».



Вчитель інформатики Якущенко А.М. провела в 9-7 класах вікторину «Цікава інформатика».

         Проведені заходи показали, що вчителі володіють методикою викладання навчальних предметів. Творчо впроваджують різноманітні форми та методи роботи на уроках, використовують елементи інноваційних педагогічних технологій. Всі уроки мають корекційну спрямованість. Діти володіють необхідними знаннями з цих предметів.

Немає коментарів:

Дописати коментар