середа, 21 лютого 2018 р.


Герої не вмирають


В ці дні Україна в скорботі схиляє голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний  час ХХІ століття."Герої не вмирають" - перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.
19 лютого у Горностаївському ЗО №1 ім. Героя Радянського Союзу     Цвіка С.С.  відбулися тематичні заходи про масові акції протесту в Україні, що відбувались протягом листопада 2013 року - лютого 2014 року.
Зранку учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг  Героїв Небесної Сотні на лінійці пам’яті «Небесна Сотня у наших серцях».  Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами.
Учні 9-10 класів разом з  учителем історії Блищик Н.І. та вчителем української мови та літератури  Козловою Н.В. переглянули   фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила». Слава Україні — Героям слава, ці слова лейтмотивом  прозвучали на заході. Поіменно згадали героїв, які  загинули на Майдані Незалежності. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
У рамках проведення українсько-швейцарського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні- DOCCU»,  у всіх класах  пройшли виховні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні: виховна година «Пам’яті трагічних днів» (для учнів 1-4 класів); години спілкування «Слава небесній сотні» (для учнів 5-7 класів);  «Зима, що нас змінила», кінолекторій  «Вони завжди у наших серцях» (для учнів  9-11 класів).
Їх назвали Небесною сотнею – українців , які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.
Хай пам’ять про  них згуртовує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар