вівторок, 26 вересня 2017 р.

День миру

Міжнародний день миру був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1981 році. Двадцять років по тому Генасамблея одноголосно прийняла рішення щороку 21 вересня відзначати День миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. У цей день всім державам, які беруть участь у збройних конфліктах, пропонується скласти зброю і припинити військові дії. У штаб-квартирі ООН встановлений дзвін, в який дзвонять двічі на рік: на початку весни - в день весняного рівнодення, та 21 вересня. На дзвоні є напис, який проголошує ідею миру в усьому світі. Дзвін миру був подарований ООН Японією в 1954 році, він відлитий з монет, зібраних дітьми з 60 країн.                                                    
21 вересня 2017 року в Горностаївській ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів ім. Героя Радянського Союзу Цвіка С.С.  у рамках  Всеукраїнської акції «День миру in UA 2017» пройшли низки заходів присвячених Міжнародному дню миру.  
  Розпочався день конкурсом  малюнку на асфальті  «Ми за мир»,  діти початкових класів  малювали на тему збереження миру. Кращим став малюнок   учнів 2-А класу (класовод Денисенко С.М.), 3-Б класу (класовод Осламова М.А.), 4-А клас (класовод Алексєєва Н.М.), 4-Б (класовод Садовська В.В.).  Акція «Посади дерево миру», у якій прийняли участь 8-А клас (класовод Бризгун Т.В.), 9-А клас (класовод Блищик Н.В.), 10 клас (класовод Козлова Н.В.). На святі  учні школи читали вірші про мир, а  на закінчення пройшов флешмоб «Нам потрібне мирне небо!» під керівництвом педагога-організатора .

     Бажаємо всім нам мирного неба!  




Немає коментарів:

Дописати коментар