середа, 2 листопада 2016 р.

З козацьким духом у «Країну Барвінкову»

     "Країна Барвінкова" – організація Горностаївської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу Цвіка С.С., що об’єднує наймолодших школярів віком від 6 до 10 років, які за бажанням створюють групи за інтересами у класному колективі. Членами або друзями цього об’єднання можуть бути дорослі (батьки, учні старших класів), усі хто бажає зробити життя молодших школярів цікавим та різноманітним.
      У країні є свої традиції, символи і атрибути. Кожен колектив має знаки розрізнення – кольорову хустинку, а також він може мати і власну назву.З нагоди свята Дня захисника України, Покрови Святої Богородиці, 12 жовтня у нашій школі започатковано традицію посвяти в «Барвінчата» першокласників. Жителями країни стали учні 1-х класів.
      Свято розпочалося словами – вітання отамана Горностаївського куреня Війська Запорозького низового, Кучева Ігоря Олександровича. Головними дійовими особами дійства були Барвінок, Ромашка та Карлсон. Під час свята лунали вірші, святкові пісні та танці. Урочисто прозвучала обіцянка «Барвінчат». Учні 1 класу на згадку про святкове дійство отримали від кращих учнів школи, старших наставників, значок з емблемою Барвінка. З цього святкового моменту діти стали жителями «Країни Барвінкової» і відправилися в цікаву та захоплюючу подорож, де проводяться різноманітні конкурси, ігри, свята, набуваються нові знання і уміння, школярі навчаються діяти спільно, турбуватися один про одного, допомагати всім, хто цього потребує.



Немає коментарів:

Дописати коментар